Vergunningen

Vergunningsvrij of even langs de gemeente?

  • Ruime ervaring met stuc en pleisterwerk
  • Afhandeling van eventuele vergunningen
  • Goed en duidelijk contact over de voortgang

Aanvraag omgevingsvergunning, bouwvergunning

Ook de, eventuele benodigde, aanvraag bouwvergunning verzorgen wij voor u!

Per 01-10-2010 zijn de regels gewijzigd i.v.m. de nieuwe WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht)

Wel of geen bouwvergunning aanvragen?

Wilt u weten of u een bouwvergunning moet aanvragen? Kijk voor meer informatie op: www.omgevingsloket.nl en doe de vergunning check.

Alles in één hand

Bij Ribouw kunt u alles in één hand houden! Wij kunnen de onderstaande items als totaalpakket, naar wens, in onze offerte opnemen:

  • (Eventueel benodigde) ontwerp
  • Tekenwerk
  • Constructietekeningen
  • Constructieberekeningen
  • Aanvraag bouwvergunning

Aanbouw – Uitbouw – Serre

Een aanbouw kan vergunningsvrij worden uitgevoerd mits het plan binnen het bestemmingsplan past. Aanbouwen buiten den 2.50m. zone kunnen ook vergunningsvrij worden gebouwd wanneer er aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan.

Wilt u weten of uw bouwplan vergunning vrij kan worden gebouwd? Neem dan even contact op met het gemeentehuis, afdeling bouwen en wonen om uw bouwplan te bespreken en/of doe een verguninngscheck op www.omgevingsloket.nl 

Dakkapel

Een dakkapel op een achterdakvlak mag vergunningsvrij worden geplaats mits aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan. ook een dakkapel op een zijdakvlak, indien deze niet naar het openbaar toegankelijk gebied (weg/groen) is gericht en deze aan de gestelde voorwaarden voldoet, mag vergunningsvrij worden geplaatst!

In een aantal gevallen mag een dakkapel ook op de voorkant of op een dakvlak dat naar het openbaar gebied gekeerd is zonder vergunning worden geplaatst. De dakkapel moet dan in ieder geval voldoen aan de vergunningsvrije voorwaarden.

Daarnaast moet het bestemmingsplan een dakkapel aan de voorzijde toestaan en mogen er geen welstandeisen gelden. Wilt u weten of uw bouwplan vergunning vrij  kan worden gebouwd? Neem dan even contact op met het gemeentehuis, afdeling bouwen en wonen om uw bouwplan te bespreken en/of doe een verguninngscheck op www.omgevingsloket.nl 

Dakopbouw

Een dakopbouw is altijd vergunning plichtig. Kijk voor de mogelijkheden op www.omgevingsloket.nl en check of uw bouwplan in het bestemmingsplan past! Voor meer informatie kunt u ook contact op nemen met het gemeentehuis, afdeling bouwen en wonen.

Nieuwbouw

Ook nieuwbouwpanden zijn altijd vergunning plichtig. Kijk voor de mogelijkheden op www.omgevingsloket.nl en check of uw bouwplan in het bestemmingsplan past! Voor meer informatie kunt u ook contact op nemen met het gemeentehuis, afdeling bouwen en wonen.

Offerte aanvragen

Bel voor een vrijblijvende afspraak, wij kunnen dan uw wensen doornemen en de mogelijkheden bespreken en u ontvangt een vrijblijvende offerte op maat.

Contact

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 24 uur telefonisch of per e-mail contact met u op.